Pridať recept

Špenátové rizoto s krevetami

ingrediencie

450 g
krevety
800 g
čerstvý špenát
1 PL
olivový olej
3 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
160 g
ryža
400 ml
zeleninový vývar
3 PL
citrónová šťava
štipiek
muškátový orech
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
150 g
kyslá smotana

postup

1.
Krevety opečieme na rozohriatom oleji zo všetkých strán, pridáme čerstvý špenát a krátko ho orestujeme, až kým špenát ľahko zvädne. Potom všetko vyberieme a odložíme nabok. Do vypečeného oleja vložíme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak, necháme zosklovatieť. Pridáme umytú ryžu a asi 3 minúty opekáme.
 
2.
Potom zalejeme zeleninovým vývarom a dusíme na slabom ohni asi 15 minút. Do mäkkej ryže vmiešame opečené krevety a špenát. Pikantne ochutíme citrónovou šťavou, muškátovým orieškom, osolíme a okoreníme. Pod pokrievkou dusíme ďalších 5 minút. Vmiešame kyslú smotanu a okamžite podávame. TIP: Pred podávaním môžeme posypať nastrúhaným parmezánom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Ako správne na talianske rizoto?
Viete čo je nočná mora milovníkov talianskej gastronómie? Keď im do rizota pridáte šľahačkovú smotanu...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...