Hovädzí vývar s haluškami
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
hovädzie mäso
50
g
kosti
100
g
hovädzia pečeň
100
g
koreňová zelenina
1
ks
cibuľa
podľa chuti
soľ
trochu
celé čierne korenie
Halušky
60
g
maslo
štipiek
soľ
1
ks
vajce
1
ks
žĺtok
3
PL
mlieko
150
g
hrubá múka
postup
1.
Hovädzie kosti očistíme, vložíme do studenej osolenej vody, pridáme umyté a trocha naklepané mäso a pomaly varíme asi hodinu. Po hodinovom vare pridáme pečeň, cibuľu a koreňovú zeleninu pokrájanú nahrubo. Osolíme, okoreníme a pomaly varíme asi jeden a pol hodiny. Uvarenú polievku precedíme a podávame s haluškami.
2.
Halušky: Maslo so soľou vymiešame do peny, pridáme vajce, žĺtok, mlieko, po lyžiciach múku a všetko spolu dobre vypracujeme. Lyžičkou, ktorú sme navlhčili v polievke, vykrajujeme z cesta malé halušky, ktoré v polievke povaríme 6 minút. Do cesta môžeme zamiešať aj nadrobno nasekanú pažítku.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.