Pridať recept

Hovädzie rebro s chrenovou omáčkou

ingrediencie

1 kg
hovädzie rebro
podľa chuti
soľ
1/2 ks
cibuľa
trochu
celé čierne korenie

Omáčka

700 ml
mlieko
30 g
maslo
trochu
lúpané mandle
20 g
hladká múka
4 PL
šľahačková smotana
2 PL
chren
1 kocka
cukor
podľa chuti
soľ

postup

1.
Mäso umyjeme, zľahka naklepeme, vložíme do teplej osolenej vody, do ktorej sme pridali polovicu olúpanej cibule a niekoľko zrniek čierneho korenia, a pomaly uvaríme domäkka.
 
2.
Chrenová omáčka: Do mlieka pridáme čerstvé maslo, postrúhané olúpané mandle a privedieme do varu. Do vriaceho mlieka vlejeme za stáleho miešania sladkú smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku, a na miernom ohni necháme zhustnúť. Nakoniec primiešame chren postrúhaný najemno, cukor a trocha soli. Keď je omáčka moc hustá rozriedime ju teplým mliekom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať