Tagliatelle s paprikou a limetkou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
červená paprika
1
ks
zelená paprika
1
ks
žltá paprika
3
strúčiky
cesnaku
1/2
zväzok
petržlenová vňať
400
g
cestoviny tagliatelle
štipiek
soľ
80
g
maslo
štipiek
mleté čierne korenie
1
ks
limeta
postup
1.
Papriku prekrojíme napoly, očistíme, zbavíme jadier a umyjeme. Vonkajšou stranou nahor ju položíme na plech a dáme pod gril do rúry. Keď šupka sčernie a vytvoria sa na nej pľuzgiere, papriku vyberieme a necháme vychladnúť pod vlhkou utierkou. Potom stiahneme šupku a dužinu nakrájame na prúžky široké asi 2 cm.
2.
Čili papričku prekrojíme napoly, zbavíme jadier, umyjeme a nakrájame na prúžky. Cesnak ošúpeme a nakrájame na plátky. Petržlenovú vňať opláchneme, osušíme a nasekáme najemno.
3.
Tagliatelle uvaríme al dente podľa návodu na obale v dostatočnom množstve vriacej osolenej vody.
4.
Na panvici rozpálime maslo a čili s cesnakom na ňom 1-2 minúty podusíme. Pridáme papriku, osolíme a okoreníme. K tomu primiešame nasekanú petržlenovú vňať.
5.
Rezance scedíme, necháme odkvapkať a upravíme na taniere spolu s paprikou. Limetku nakrájame na mesiačiky a podávame k rezancom. Rezance ešte predtým pokvapkáme troškou limetkovej šťavy.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.