Pridať recept

Fettucinne s gorgonzolou a špenátovou omáčkou

Fettucinne s gorgonzolou a špenátovou omáčkou
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

8 ks
cibuľa
50 g
maslo
500 g
listový špenát
400 g
cestoviny fettuccine
štipiek
soľ
125 ml
smotana na šľahanie
2 PL
biele víno
150 g
gorgonzola
štipiek
čierne mleté korenie
štipiek
muškátový orech

postup

1.
Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a na masle ju opražíme dosklovita. Pridáme nerozmrazený špenát a dusíme pod pokrievkou na miernom ohni asi 10 minút, pritom niekoľkokrát pomiešame.
 
2.
Fettuccine uvaríme v dostatočnom množstve vriacej osolenej vody podľa návodu na obale. Scedíme a necháme odkvapkať v cedidle.
3.
K špenátu pridáme smotanu, biele víno a polovicu gorgonzoly a všetko rozmixujeme pomocou ručného ponorného mixéra na pyré.
4.
Omáčku nakoniec dobre osolíme, okoreníme a dochutíme muškátovým orieškom. Rezance podávame so špenátovou omáčkou a zvyškom gorgonzoly pokrájanej na kocky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Znojemská omáčka s morčacími plátkami
Morčacie plátky na kyslých uhorkách a párkoch: Delikátna znojemská omáčka
Známy recept je stelesnením rýchleho, a pritom delikátneho jedla.
Špenát a vajíčko
Privítajte jar s 10 špenátovými delikatesami
Desať inšpirácií na špenátové pochúťky, ktorým skrátka neodoláte.
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...