Pridať recept

Penne s rukolou

ingrediencie

štipiek
soľ
400 g
paradajka
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
cibuľa
2 PL
olivový olej
štipiek
mleté čierne korenie
500 g
rukola
100 g
gorgonzola
50 g
parmezán

postup

1.
Paradajky umyjeme, očistíme, nakrojíme na nich krížik, sparíme horúcou vodou, odstránime okolie stopky a ošúpeme. Dužinu nakrájame nadrobno. Cesnak a cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno.
 
2.
Rozpálime olivový olej a cesnak s cibuľou na ňom krátko speníme. Pridáme paradajky, všetko osolíme a okoreníme. Omáčku varíme na miernom ohni zhruba 10 minút.
3.
Rukolu opláchneme, osušíme, nasekáme nahrubo. Pridáme k omáčke a ohrievame asi 2-3 minúty. Gorgonzolu nakrájame na menšie kúsky a parmezán nastrúhame.
4.
Penne uvaríme al dente podľa návodu na obale. Scedíme a necháme odkvapkať. Penne premiešame s omáčkou, upravíme na taniere a posypeme gorgonzolou a parmezánom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať