Gratinované špagety
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
mangolda
200
g
koktailová paradajka
2
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
100
g
syr Gouda
3
PL
olivový olej
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1
KL
rozmarín
1
KL
tymian
350
g
špagety
trochu
tuk
40
g
maslo
postup
1.
Mangold očistíme, opláchneme, osušíme a natrháme na väčšie kúsky. Paradajky umyjeme, osušíme a prekrojíme napoly. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Goudu nastrúhame nahrubo.
2.
Rúru predhrejeme na 200°C (teplovzdušnú na 180°C). Na panvici rozpálime olej a cibuľu s cesnakom dosklovita opražíme. Pridáme mangold a sparíme ho. Primiešame paradajky a za miešania všetko krátko opražíme. Osolíme, okoreníme a dochutíme rozmarínom a tymianom.
3.
Špagety uvaríme al dente v dostatočnom množstve vriacej osolenej vody, scedíme a necháme odkvapkať.
4.
Špagety premiešame so syrom a zeleninou. Ohňovzdornú formu vymastíme a naplníme zmesou cestovín so zeleninou. Gratin posypeme vločkami masla a dáme zapiecť do strednej časti rúry zruba na 20 minút. Vyberieme z rúry a hneď podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.