Bravčové karé s farebnými rezancami
3
porcie
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
bravčová panenka
4
štipky
korenie
1
KL
citrónová kôra
1
dl
olej
1
štipka
muškátový orech
400
g
zelené a biele rezance
2
štipky
soľ
1
KL
tymian
1
KL
petržlenová vňať
150
g
maslo
2
dl
mäsový vývar
150
g
plesňový syr
250
ml
smotana na varenie
postup
1.
Mäso nakrájame, dáme do misky, posypeme korením, tymiánom, citrónovou kôrou, lyžičkou oleja a necháme 30 minút marinovať.
2.
Rezance uvaríme v slanej vode, scedíme a opláchneme studenou vodou.
3.
Na panvici rozpálime olej a 2 PL masla, mäso osolíme a opečieme z oboch strán. Keď je mäso takmer mäkké podlejeme ho vývarom.
4.
Pokrájame syr na malé kúsky. Smotanu dáme do misky, pridáme syr a necháme zovrieť, miešame do krémovej konzistencie, ochutíme soľou, mletým korením, muškátovým orieškom a posekanou petržlenovou vňatou.
5.
Do syrovej omáčky pridáme rezance a premiešame.
6.
Na predhriatý tanier dáme rezance, mäso a polejeme šťavou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
avodamok
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.