Spaghetti primavera
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
žltá paprika
150
g
mrkva
300
g
brokolica
1
zväzok
petržlenová vňať
1
zväzok
bazalka
10
lístky
šťaveľ
1
zväzok
jarná cibuľka
200
g
špagety
8
PL
olivový olej
3
PL
citrónová šťava
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
postup
1.
Papriku nakrájame na štvrtiny, zbavíme jadier, umyjeme, osušíme a vonkajšou stranou nahor položíme do predhriatej rúry. Pod grilom ju opekáme, kým šupka nesčernie a nevytvoria sa pľuzgiere. Potom ju necháme v mise pod vlhkou utierkou asi 10 minút trocha vychladnúť. Stiahneme šupku a papriku pokrájame na prúžky.
2.
Mrkvu ošúpeme, umyjeme a nakrájame na veľmi tenké kolieska. Brokolicu rozdelíme na malé ružičky. Petržlenovú vňať a bazalku opláchneme, osušíme a lístky otrháme. Bylinky a šťaveľ nasekáme nahrubo. Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame na tenké kolieska.
3.
Špagety uvaríme al dente podľa návodu na obale. Posledné štyri minúty ich povaríme spolu s mrkvou a brokolicou. Potom špagety so zeleninou scedíme a vo veľkej mise premiešame s olivovým olejom, citrónovou šťavou, paprikou, jarnou cibuľkou a bylinkami. Osolíme, okoreníme a podávame podľa chuti horúce alebo na studeno.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.