Penne so salámou a syrom
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
strúčiky
cesnaku
1
ks
cibuľa
200
g
suchá saláma
4
PL
olej
100
ml
biele suché víno
500
g
paradajka
1
zväzok
rozmarín
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
700
g
provolone syr
400
g
cestoviny penne
50
g
parmezán
postup
1.
Cesnak, cibuľu a salámu ošúpeme. Cibuľu, provolone a salámu nakrájame na prúžky.
2.
Na veľkej panvici rozpálime olej a na ňom do sklovita opražíme cibuľu. K nej prelisujeme cesnak, pridáme pokrájanú salámu a krátko pretrasieme v panvici. Saláma nesmie oschnúť. Potom všetko zalejeme vínom a na silnom ohni ho necháme vyvariť.
3.
Na paradajkách nakrojíme krížik, sparíme horúcou vodou, ošúpeme, zbavíme jadier a dužinu nakrájame nadrobno. Pridáme do panvice so salámou. Primiešame rozmarín, osolíme a okoreníme. Na miernom ohni dusíme asi 30 minút. Nakoniec do omáčky pridáme pokrájaný provolone a necháme ho roztopiť. Omáčku ďalej nevaríme.
4.
Penne uvaríme al dente podľa návodu na obale. Necháme odkvapkať a pridáme do panvice s omáčkou. Všetko 1-2 minúty na miernom ohni premiešame a zmiešame s polovicou parmezánu. Zvyšok parmezánu podávame k penne ako prílohu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.