Pridať recept

Cestoviny s jahňacím ragú

ingrediencie

250 g
jahňacie mäso
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
2 strúčiky
cesnaku
4 PL
olivový olej
1 ks
červená čili paprička
1 ks
bobkový list
2 ks
červená paprika
2 PL
paradajkový pretlak
50 ml
biele víno
trochu
mäsový výar
400 g
conchiglie

postup

1.
Jahňacie mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na menšie kúsky a do mäsa vtrieme soľ a čierne korenie. Cesnak ošúpeme. V hrnci rozpálime olivový olej, na ňom opražíme celé strúčiky cesnaku a potom ich z oleja vyberieme. Pridáme mäso a opečieme ho tak, aby trochu zhnedlo. Pridáme čili a bobkový list.
 
2.
Papriku rozkrojíme, zbavíme jadier, umyjeme a nakrájame na prúžky. Papriku pridáme k mäsu a za stáleho miešania spolu s mäsom trochu podusíme. Pridáme paradajkový pretlak a dusíme pod pokrievkou na miernom ohni približne hodinu, kým mäso nezmäkne. V prípade potreby podlejeme vývarom alebo vodou. Ešte raz dosolíme a dochutíme čiernym korením. Čili papričku a bobkový list vyberieme.
3.
Conchiglie (mušličky) uvaríme al dente podľa návodu na obale. Potom ich scedíme, necháme odkvapkať a dáme do nahriatej misy. Podávame s jahňacím ragú.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Čili papričky
Čili papričky: Štipľavé, ale zdraviu prospešné. Takto si ich zamilujete
O pikantnom jedle sa hovorí, že buď ho nenávidíte, alebo ste na ňom čoraz závislejší. Keď viete s čili...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Tip na lacné chutné jedlo: Ragú zo šošovice a cukety
Ragú je hutné jedlo zo strukoviny. Možno aj z niečoho iného, obyčajne sa do ragú pridáva aj mäso. Keďže...
Vráťme ju späť na sviatočný stôl
Zabudnutá jahňacina. Vráťme ju späť na sviatočný stôl
Jahňacina kedysi patrila k našim tradičným a najčastejšie používaným mäsám. No potom sme ju začali trochu...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...