Cestoviny s jahňacím ragú
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
jahňacie mäso
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
2
strúčiky
cesnaku
4
PL
olivový olej
1
ks
červená čili paprička
1
ks
bobkový list
2
ks
červená paprika
2
PL
paradajkový pretlak
50
ml
biele víno
trochu
mäsový výar
400
g
conchiglie
postup
1.
Jahňacie mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na menšie kúsky a do mäsa vtrieme soľ a čierne korenie. Cesnak ošúpeme. V hrnci rozpálime olivový olej, na ňom opražíme celé strúčiky cesnaku a potom ich z oleja vyberieme. Pridáme mäso a opečieme ho tak, aby trochu zhnedlo. Pridáme čili a bobkový list.
2.
Papriku rozkrojíme, zbavíme jadier, umyjeme a nakrájame na prúžky. Papriku pridáme k mäsu a za stáleho miešania spolu s mäsom trochu podusíme. Pridáme paradajkový pretlak a dusíme pod pokrievkou na miernom ohni približne hodinu, kým mäso nezmäkne. V prípade potreby podlejeme vývarom alebo vodou. Ešte raz dosolíme a dochutíme čiernym korením. Čili papričku a bobkový list vyberieme.
3.
Conchiglie (mušličky) uvaríme al dente podľa návodu na obale. Potom ich scedíme, necháme odkvapkať a dáme do nahriatej misy. Podávame s jahňacím ragú.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.