Pridať recept

Tagliatelle s údeným lososom

ingrediencie

400 g
cestoviny tagliatelle
štipiek
soľ
1 zväzok
kôpor
500 ml
smotana
4 cl
vermut
štipiek
kajenské korenie
štipiek
mleté čierne korenie
400 g
údený losos

postup

1.
Tagliatelle uvaríme al dente podľa návodu na obale v dostatočnom množstve vriacej osolenej vody. Scedíme a necháme odkvapkať. Kôpor opláchneme a osušíme, 2 vetvičky nasekáme nahrubo.
 
2.
Smotanu povaríme s vermútom a 1 celou vetvičkou kôpru a necháme zhustnúť na krémovú omáčku.
3.
Z omáčky vyberieme kôpor, osolíme ju a dochutíme korením. Údeného lososa nakrájame na kúsky a spolu s nasekaným kôprom ho vmiešame do omáčky. Tagliatelle prelejeme omáčkou a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
9.5.2013 18:21 | |
+14 -1
toto sa mi zda ako lepsia verzia http://recepty.pozri.sk/recept-tagliatelle-s-lososom-554 (y)
Podobné články
Kôpor: Jedna z našich najtradičnejších byliniek zažiari pri zaváraní i v kuchyni
Kôpor: Jedna z našich najtradičnejších byliniek zažiari pri zaváraní i v kuchyni
Medzi slovenské tradičné bylinky patrí aj kôpor. Ak si zvyknete na jeho charakteristickú silnú arómu, premení...
TOP
Krehké placky s kôprom (Qutab)
Zbierka najlepších receptov s kôprom, ktoré si budete chcieť pripraviť vždy, keď je kôpor
Najlepšie recepty na každú príležitosť (nielen) pre milovníkov kôpru plus rada šéfkuchára, ktorú vyvážite zlatom!
Omáčky
Dokonalé prílohy k mäsku: Kôprová a chrenová omáčka
Jednoduché a predsa rafinované krémové omáčky, ktoré nechávajú vyznieť chuť aromatických pochutín. Kôpru a chrenu.
kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod...
Kôpor
Kôpor na pokazený žalúdok, aj pre čerstvé mamičky
Kôpor sa pre niekoho spája s babkinou vychýrenou kôprovou omáčkou, inému sa slinky zbiehajú pri pomyslení...
Losos na mnoho spôsobov: Vyskúšajte tieto recepty na chutné a rýchle jedlá z delikátnej ryby
Losos na tie najchutnejšie spôsoby: Stačí poznať túto malú fintu a podarí sa vždy na jednotku, tajomstvo prezradili šéfkuchári!
Losos je považovaný za dôležitý zdroj cenných živín a zdravých tukov a zároveň je to veľmi chutná ryba...