Šafránové špagety so slávkami
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
slávky
2
ks
šalotka
1
strúčik
cesnaku
2
PL
olivový olej
1/2
liter
suché biele víno
100
g
polievková zelenina
štipiek
soľ
štipiek
biele korenie
250
g
paradajka
400
g
špagety
štipiek
tymian
štipiek
cukor
20
g
maslo
1
balíček
šafrán
1/2
zväzok
petržlenová vňať
postup
1.
Slávky dôkladne očistíme pod tečúcou studenou vodou. Otvorené mušle vyhodíme. Šalotku a cesnak ošúpeme. 1 šalotku nakrájame nadrobno a opražíme ju na lyžičke olivového oleja. Polovičku strúčika cesnaku rozotrieme a pridáme spolu so slávkami do hrnca. Všetko zalejeme vínom a vodou.
2.
Polievkovú zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame nadrobno. Bylinky opláchneme. Oboje pridáme k slávkam, osolíme, okoreníme a na miernom ohni varíme asi 8-10 minút pod pokrievkou. Vývar precedíme a povaríme, aby zhustol. Mušle, ktoré sa neotvorili, vyhodíme. Z otvorených mušlí vyberieme mäso a vložíme ho do vývaru.
3.
Na paradajkách nakrojíme krížik, odstránime okolie stopky, sparíme horúcou vodou, ošúpeme a zbavíme jadier. Dužinu nakrájame na drobné kocky.
4.
Špagety uvaríme podľa návodu na obale, scedíme, necháme odkvapkať a premiešame ich s lyžicou olivového oleja a štipkou šafranu.
5.
Na panvici rozpálime lyžičku olivového oleja. Druhú šalotku nakrájame veľmi najemno a spolu so zvyškom rozotretého cesnaku ju opražíme na oleji. Paradajky a tymian dáme do panvice a na miernom ohni chvíľu povaríme. Omáčku dochutíme soľou, korením a štipkou cukru.
6.
Rezance krátko zohrejeme, premiešame s rozpusteným maslom, potom pridáme šafran, slávky a paradajkovú omáčku, zamiešame a všetko ešte raz dochutíme. Podávame posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.