Pridať recept

Sardelové penne

ingrediencie

400 g
cestoviny penne
štipiek
soľ
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
6 plátkov
sardely
2 PL
olivový olej
1 konzerva
lúpané paradajky
štipiek
čierne korenie
1/2 zväzok
petržlenová vňať
100 g
čierne olivy
100 g
pecorino

postup

1.
Penne uvaríme al dente v dostatočnom množstve vriacej osolenej vody podľa návodu na obale.
 
2.
Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Sardely nakrájame takisto nadrobno. Rozpálime olej a za stáleho miešania na ňom speníme pokrájanú cibuľu a cesnak, približne 3-5 minút.
3.
Do panvice pridáme sardely a paradajky spolu s šťavou a všetko osolíme a okoreníme. Na stredne silnom ohni povaríme zhruba 8 minút a necháme zhustnúť. Paradajky pritom roztlačíme vidličkou. Petržlenovú vňať opláchneme, osušíme a nakrájame najemno.
4.
Olivy nakrájame na plátky, pridáme k omáčke a zohrejeme. Do omáčky vmiešame petržlenovú vňať.
5.
Penne s omáčkou upravíme na taniere. Posypeme nastrúhaným pecorinom a podávame ozdobené lístkami bazalky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať