Jahňa plnené
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
jahňacie mäso
30
g
olej
1
dl
mlieko
1
ks
vajce
100
g
žemľa
20
g
hladká múka
petržlenová vňať
muškátový kvet
soľ
postup
1.
Plnka: Žemle zbavíme kôrky, pokrájame a navlhčíme v mlieku. Pridáme žĺtky rozmiešané s tukom, soľou a muškátovým kvetom. Napokon zľahka premiešame s ušľahanými bielkami a pokrájanou vňaťou.
2.
Mäso očistíme a opláchneme vlažnou vodou. Na chrbte urobíme nožom otvory, naplníme plnkou a zašijeme.
3.
Osolíme a položíme chrbtom dolu na pekáč. Pridáme tuk, mierne podlejeme vodou a v rúre pečieme. Počas pečenia mäso polievame šťavou, obrátime, opäť polievame šťavou a upečieme do ružova.
4.
Potom mäso vyberieme, šťavu vydusíme až na tuk, posypeme hladkou múkou, opražíme, zalejeme vodou a prevaríme. Potom precedíme, dochutíme a necháme na teple odstáť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.