Pridať recept

Dusené mäso so zeleninou

ingrediencie

500 g
kuracie prsia
4 ks
cibuľa
3 ks
červená, žltá a zelená paprika
olej
soľ
mleté čierne korenie
2 PL
kari korenie
500 ml
bujón slepačí
150 g
ryža
500 g
kel
100 g
marhuľový džem
šťava z polovice citróna
100 g
údená slanina

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame na polkolieska. Umytú papriku zbavíme jadrovníkov a nakrájame na rezance.
 
2.
V hrnci zohrejeme olej, pridáme mäso a za stáleho miešania opečieme do ružova. Pridáme cibuľu, papriku, soľ, čierne a kari korenie a krátko popražíme. Zalejeme polovicou bujónu, prikryjeme a pri miernej teplote dusíme asi 20 minút.
3.
Ryžu uvaríme v mierne osolenej vode.
4.
Kel umyjeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme do hrnca. V hrnčeku zohrejeme zvyšný bujón, vmiešame doň džem, citrónovú šťavu, dochutíme soľou a mletým korením. Vývarom zalejeme kel, prikryjeme ho a pri miernej teplote dusíme približne 30 minút.
5.
Slaninu nakrájame na tenké rezance a opečieme dochrumkava. Uvarenú ryžu spolu so slaninou primiešame k mäsu. Dochutíme soľou a mletým korením.
6.
Kel zlejeme, necháme odkvapkať a šťavu z kelu vmiešame do mäsa. Kel s mäsom upravíme na tanieri.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií!
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií?
Tušíte, prečo sa oplatí jesť zemiaky či ryžu až na druhý deň? Odpoveď vás prekvapí!
Ryžové chuťovky
Ostala vám varená ryža? Tu je zopár nápadov, ako ju chutne zužitkovať
Ryža je jedna z najpopulárnejších príloh. Často jej však uvaríme alebo udusíme viac než treba. Vtedy...
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
TOP
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Čo dnes uvariť? Pripravili sme si pre vás bohatú ponuku overených receptov na obľúbené karbonátky, aj zopár...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!