Pridať recept

Cestoviny s parmskou šunkou a brokolicou

ingrediencie

100 g
parmská šunka
60 g
celozrnné cestoviny
3 ks
brokolica
2 KL
olivový olej
1 strúčik
cesnaku

postup

1.
Cestoviny uvaríme "al dente" v mierne osolenej vode.
 
2.
Brokolicu krátko povaríme vo vode do mierneho zmäknutia a následne rozoberieme na malé ružičky.
3.
Parmskú šunku zbavíme viditeľného tuku a nakrájame na drobné prúžky.
4.
Strúčik cesnaku jemným tlakom noža rozdrvíme a krátko orestujeme na veľmi miernom ohni s olivovým olejom.
5.
Všetky ingrediencie následne zmiešame dokopy, zalejeme cesnakovým olejom a podávame. Brokolicu môžete zameniť napríklad za karfiol.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Obľúbená brokolica vo jednoduchých receptoch
Pochúťky z brokolice tak, ako ich máme najradšej
Brokolica je nutrične bohatá zelenina s krásnou farbou, ktorá sama o sebe evokuje množstvo kulinárskych nápadov...
Špagety
Ohrievané cestoviny ako čerstvo uvarené! S týmito trikmi opäť premeníte studené cestoviny a omáčky na horúcu delikatesu
Zvyšky včera uvarených cestovín môžu chutiť rovnako dobre, ako pri prvom servírovaní. Stačí sa len naučiť,...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...