Pridať recept

Špenátová polievka s údeným lososom

ingrediencie

300 g
čerstvý špenát
1 strúčik
cesnaku
30 g
cibuľa
5 g
olivový olej
250 ml
zeleninový vývar
20 g
kyslá smotana
50 g
údený losos
soľ
korenie

postup

1.
Na olivovom oleji orestujeme listy špenátu spolu s posekaným cesnakom a cibuľou. Zalejeme zeleninovým vývarom, ochutíme soľou a korením a varíme asi 7 minút.
 
2.
Potom odstavíme a rozmixujeme do krémovej konzistencie.
3.
Na tanieri ozdobíme kyslou smotanou a plátkami údeného lososa.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Losos na mnoho spôsobov: Vyskúšajte tieto recepty na chutné a rýchle jedlá z delikátnej ryby
Losos na tie najchutnejšie spôsoby: Stačí poznať túto malú fintu a podarí sa vždy na jednotku, tajomstvo prezradili šéfkuchári!
Losos je považovaný za dôležitý zdroj cenných živín a zdravých tukov a zároveň je to veľmi chutná ryba...
Špenát a vajíčko
Privítajte jar s 10 špenátovými delikatesami
Desať inšpirácií na špenátové pochúťky, ktorým skrátka neodoláte.
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...