Pridať recept

Čokoládová roláda s banánom a karamelom

Čokoládová roláda s banánom a karamelom
Zdroj: mirvuska555

ingrediencie

125 g
horká čokoláda
6 ks
vajce
80 g
cukor hnedý
štipiek
soľ
kakao
1 ks
banán
250 g
Mascarpone
150 g
skaramelizované salko
100 g
orechy

postup

1.
Plech s rozmermi 28 x 32 cm zľahka vymažeme a dôkladne vyložíme papierom na pečenie. Čokoládu necháme rozpustiť vo vodnom kúpeli, alebo v mikrovlnke. Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky šľaháme s cukrom cca. 5 minút kým zdvojnásobia svoj objem. Vmiešame škrob. Potom pridáme čokoládu a opatrne zamiešame. Z bielkov a soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý jemne vmiešame do čokoládovej zmesi. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech. Pečieme pri 180°C cca. 12 minút. Cesto sa po stlačení prstom musí vrátiť do pôvodného tvaru.
 
2.
Pomocou papiera cesto opatrne vyberieme z plechu a jemne poprášime kakaom. Prikryjeme novým kusom papiera na pečenie a preklopíme. Odstránime papier, na ktorom sa cesto pieklo a aj s novým papierom ešte horúce cesto zrolujeme. Necháme 20 minút chladnúť.
3.
Banán roztlačíme vidličkou a zmiešame s mascarpone a karamelovým salkom (ak je salko príliš husté, môžeme ho mierne rozohriať v mikrovlnke). Vmiešame orechy. Cesto opatrne rozvinieme a rovnomerne ho potrieme karamelovou plnkou cca. 2 cm od okrajov (ak časť plnky ostane, môžete ju podávať k roláde samostatne). Roládu zavinieme a dáme na minimálne 1/2 hodinu stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
13.9.2013 21:23 | |
+15 -5
kolik skrobu ??? neni v rozpisu.... jinak recept vypada velmi chutne....
Podobné články
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...
Karamelové rezy
Rezy plné karamelu, ktoré chutia každému! Nebudete stíhať dokladať
Hľadáte recept na chutný karamelový dezert? Tieto recepty patria medzi vaše najobľúbenejšie. Pripravte si spolu...
Banán
(Ne)obyčajné banány: Doprajte si ich denne!
Obyčajný banán v sebe skrýva nutričné, kozmetické a hlavne chuťové bohatstvo.
Vianočné karamelové dezerty
Bez nich by Vianoce neboli! TRIKY na karamel od cukrárky + najlepšie recepty na VIANOČNÉ grilážky, trubičky, kolieska aj tradičné rezy na oblátke
Ako pripraviť dokonalý karamel? Vyskúšajte naše tipy a rady, vďaka ktorým sa podarí aj úplnému...
Akú farbu banánu si vybrať? Nie sú to žlté!
Akú farbu banánu si vybrať? Nie sú to žlté!
Pri kúpe banánov sa môžeme stretnúť s rôznymi farbami. Od zelených, cez žlté až po tie s hnedými škvrnami...