Rybacia roláda so šampiňónovou omáčkou
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
filé z morskej šťuky
citrónová šťava
soľ
mleté čierne korenie
horčica
olej
30
g
maslo
250
g
šampiňóny
150
ml
zeleninový bujón
200
g
kyslá smotana
postup
1.
Filé umyjeme, osušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 20 minút postáť. Potom posolíme, okoreníme, z vnútornej strany potrieme horčicou, zvinieme do rolády a prichytíme špáradlom. Vložíme do pekáča vymasteného olejom, na každú roládu dáme plátok masla, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme doružova.
2.
Šampiňóny očistíme, nakrájame na plátky, opražíme na rozohriatom oleji, posolíme, pridáme lyžicu horčice a dobre premiešame. Zalejeme bujónom a pri miernej teplote varíme asi 10 minút. Potom vmiešame smotanu rozšľahanú s troškou vody a ešte krátko povaríme. Nakoniec dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
Z rybacích rolád odstránime špáradlo a podávame s omáčkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.