Pridať recept

Banánovo - broskyňový tunel

ingrediencie

5 ks
vajce
120 g
kryštálový cukor
100 g
polohrubá múka
1 KL
prášok do pečiva
2 PL
kakao

Krém

250 g
jemný tvaroh
200 ml
kyslá pochúťková smotana
250 ml
šľahačková smotana
1 ks
stužovač šľahačky
2 PL
práškový cukor
2 ks
vajce
2 ks
banán
1 ks
broskyňový kompót

Na povrch

1 ks
prášková šľahačka
150 ml
mlieko

postup

1.
Piškóta: bielky vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtky, múku s práškom do pečiva a kakao. Upečieme na plechu na papieri. Necháme vychladnúť.
Banánovo - broskyňový tunel
Banánovo - broskyňový tunel
Zdroj: BlazenaSadovska
 
2.
Plnka: tvaroh, kyslú smotanu, cukor a vanilkový cukor zmiešame, pridáme šľahačkovú smotanu vyšľahanú so stužovačom.
3.
Z piškóty odkrojíme 1/4, zvyšnou piškótou vyložíme formu srnčieho chrbáta, aby prečnievala. Potrieme tenkou vrstvou plnky, položíme banány, natrieme znovu krémom a zakryjeme prečnievajúcou časťou piškóty. Znovu natrieme krém, uložíme broskyne, znovu krém a prikryjeme odkrojenou časťou piškóty. Na povrch vyšľaháme práškovú šľahačku so studeným mliekom, ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
BlazenaSadovska
29.3.2013 16:36 | |
+0 -0
Do krému idú 2 vanilkové cukre, nie vajíčka-omyl.
BlazenaSadovska
23.1.2013 13:32 | |
+0 -0
Tunel odložíme na niekoľko hodín do chladničky, trochu zaťažíme, vyklopíme a ozdobíme šľahačkou.
Podobné články
Ako olúpať broskyne
Ako jednoducho olúpať broskyne a marhule? Takto budete mať hotovo raz-dva
Šťavnaté broskyne, sladučké marhule máme radi snáď všetci. Ale čistiť ovocie pri príprave džemov, čatní,...
Rezance s tvarohom a slaninou
Prázdna chladnička? Beriem tvaroh a robím tieto lacné pochúťky, hotové behom pár minút a sýta celá rodina!
Za málo peňazí - veľa muziky! Inšpirujte sa a varte lacno, dnes tieto pochúťky s tvarohom.
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Piškótový korpus je jedným z tých koláčov, pri ktorých sa musíte striktne držať receptu. Pomery sú tu...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
Akú farbu banánu si vybrať? Nie sú to žlté!
Akú farbu banánu si vybrať? Nie sú to žlté!
Pri kúpe banánov sa môžeme stretnúť s rôznymi farbami. Od zelených, cez žlté až po tie s hnedými škvrnami...
TOP
Veľkonočné suché pečivo
Ešte stíhate! Recepty na VEĽKONOČNÉ PEČIVO na jednom mieste, stačia vám tieto 4 základné cestá
Uľahčite si veľkonočné pečenie. Máme pre vás 4 základné cesta na veľkonočné drobné pečivo, z ktorého...