Pridať recept

FOTORECEPT: Žemľovka s hruškami a tvarohom

Fotorecept: Žemľovka s hruškami a tvarohom
Zdroj: dorisa
6
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

8 ks
staršie rožky
125 g
maslo
2 ks
vajcia
150 g
práškový cukor
1 balíček
škoricový cukor
2 hrste
hrozienka
1 ks
tvaroh
2 poháre
hruškový kompót
500 ml
mlieko

postup

Žemľovka, výborné sladké jedlo.

1.
Pečivo nakrájame na kolieska. Dáme ho do veľkej misy.
 
2.
Žĺtka vymiešame s cukrom a maslom, pridáme mlieko. Nakrájané rožky prelejeme. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Pridáme do zmesi s rožkami.
3.
Na pečenie používam rajnicu Stone Legend. Polovicu zmesi rožkov dáme na spodok rajnice.Potom kladieme kompótové hrušky, tvaroh, hrozienka a posypeme škoricovým cukrom.
Fotorecept: Žemľovka  s hruškami a tvarohom
Fotorecept: Žemľovka s hruškami a tvarohom
Zdroj: dorisa
4.
Zvyšnú zmes rožkov kladieme na vrch.
Fotorecept: Žemľovka  s hruškami a tvarohom
Fotorecept: Žemľovka s hruškami a tvarohom
Zdroj: dorisa
5.
Pečieme do chrumkava. Dobrú chuť.
Fotorecept: Žemľovka  s hruškami a tvarohom
Fotorecept: Žemľovka s hruškami a tvarohom
Zdroj: dorisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.