VIDEORECEPT: Vývar z údenej krkovičky
8
porcií
495
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
800
g
údená krkovička
2
litre
studená voda
5
ks
mrkva
2
ks
cibuľa
1
ks
pór
1
ks
kaleráb
2
ks
petržlen
ks
čerstvá petržlenová vňať
6
ks
stonkový zeler
1
ČL
kamenná soľ
8
ks
celé čierne korenie
4
maslo
3
ks
bobkový list
postup vo videu vyššie
Veľmi chutný a nie moc typický vývar z údenéh mäsa, o to však chutnejší. Keďže sa varí v pomaly variacom hrnci, môžete začať už večer a ráno máte obed na stole :)
1.
Zeleninu si očistíme a nakrájame podľa chuti. V tomto type vývaru je najlepšie použiť zeleninu v celku. Nezabudnite pridať nitkou obalený zväzok čerstvej petržlenovej vňate. Všetko vložíme do pomalovariča (resp. pomaly variaci hrniec alebo aj slow cooker).
2.
Nakrájame údenú krkovičku na kocky. Pridáme do pomalovariča.
3.
Celú zmes zalejem 2 litrami studenej vody.
4.
Pridáme maslo, soľ, čierne korenie a bobkový list.
5.
Pomalo varič nastavíme na 8 hodín varenia, na nízky ohrev. Alebo pokiaľ nedisponujete pomalovaričom - tak na 4 hodiny tesne pod bodom varu priamo v hrnci.
6.
Podávame najlepšie s ryžovými rezancami.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
rastislav2311
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.