Pridať recept

Škvarkovníky

ingrediencie

2 ks
veľké zemiaky, uvarené v šupke, nastrúhané
1 kocka
droždie
1 kg
polohrubá múka
1 ks
vajce
ks
mlieka vlažne
ks
škvarky
ks
soľ podľa chuti, cca 1 lyžica
ks
cukor a trochu mlieka na kvások
ks
rasca a soľ na posypanie

postup

1.
Z droždia, cukru a vlažného mlieka si pripravíme kvások, necháme podkysnúť.
 
2.
Múku preosejeme, dáme do väčšej misy, pridáme kvások, strúhané zemiaky, mlieko a soľ a vypracujeme cesto, aby sa pekne odlepovalo od misy aj varechy. (podľa potreby buď prilejeme mlieko, alebo prisypeme múku) a necháme vykysnúť.
3.
CCa po 3/4 hodine, cesto premiešame so škarkami a necháme znovu podkysnúť.
4.
Na pomúčenej doske ho prevaľkáme na tenko, niekoľkokrát preložíme a zovu prevaľkáme na hrúbku cca 1 cm a vykrajujeme tvary rôzne tvary (každý aké sa mu páčia)
5.
Plech vymastíme slaninou, uložíme naň vykrojené pagáče a na vrchu popicháme vidličkou. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme soľou a rascou.
6.
Pečieme vo vyhriatej rúre cca na 200 st. asi tak 20 minút - do zlatista. Keď vyberieme z rúry tak ich ešte potrieme vodou. Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať