Pridať recept

FOTORECEPT: Sviatočná ryba

4
porcie
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
ryba čerstvá
1 balíček
lístkové cesto
ks
špenátové listy
ks
morská soľ

Rybacia fáš:

200 g
ryba čerstvá
1 ks
rožok
1 ks
vajce
1 ks
malá cibuľa
ks
korenie na ryby
ks
červená paprika
ks
petržlenová vňať
ks
vajce na potretie

postup

Takto pripravená ryba krásne vynikne na vianočnom stole a pochutia si na nej aj tí, ktorí rybu nemusia, vhodná je aj pre deti.

1.

Potrebujeme veľký filet z ryby, napr. kapra, filet dobre očistíme, stiahneme kožu a vyberieme všetky kostičky. Filet okrojíme do tvaru slzy, stačí vpredu na širšej strane zagulatiť. Zvyšok ryby nakrájame a použijeme na fáš.

Sviatočná ryba
Sviatočná ryba
Zdroj: evauhlik
 
2.

Rybacia fáš - rybu nakrájanú na kocky, vajíčko, v mlieku rozmočený a vyžmýkaný rožok rozmixujeme úplne na jemno. Pridáme najemno posekanú cibuľu, petrželku, soľ, korenie na ryby a veľkú lyžicu červenej papriky, ktorá plnku zafarbí do ružova.

Sviatočná ryba
Sviatočná ryba
Zdroj: evauhlik
3.

Lístkové cesto rozdelíme na polovicu, každú vyvaľkáme zruba na rovnaký obdĺžnik. Jeden diel prenesieme na plech, na ktorom budeme rybu piecť. Dobré je použiť pečiaci papier. Do stredu cesta uložíme rybku, ktorú sme osolili a posypali korením na ryby. Na rybu uložíme čerstvý sparený špenát, alebo mrazený ktorý sme nechali stiecť a ešte ho aj dobre vyžmýkame. Špenát osolíme a okoreníme.

Sviatočná ryba
Sviatočná ryba
Zdroj: evauhlik
4.

Na špenát uložíme rybaciu fáš. Cesto potrieme vajcom okolo celej ryby.

Sviatočná ryba
Sviatočná ryba
Zdroj: evauhlik
5.

Druhú polovicu cesta preložíme na rybu, okolo dobre popritláčame a orežeme do tvaru ryby. Z cesta vykrajujeme malé kolieska a pomocou vajíčka ich lepíme na rybku ako šupinky. Pečieme na 170°C asi na 45 minút.

Sviatočná ryba
Sviatočná ryba
Zdroj: evauhlik
6.

Zo zvyšného cesta povykrajujeme malé rybky, potrieme vajíčkom a posypeme sézamom.

Sviatočná ryba
Sviatočná ryba
Zdroj: evauhlik
7.

Takto pripravenú rybu zjedia aj deti.

Sviatočná ryba
Sviatočná ryba
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať