Pridať recept

Zimné jahody

40
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Na cesto:

340 g
hladká múka
3 balíčky
Puding Originál s jahodovou arómou Dr.Oetker
160 g
práškový cukor
2 ks
vajce
200 g
zmäknuté maslo alebo margarín
trochu
červená Farba gélová potravinárska Dr.Oetker

Na náplň:

1 KL
Aróma citrónová Dr.Oetker
1 balíček
Puding Originál s jahodovou arómou Dr.Oetker
250 ml
mlieko
150 g
zmäknuté maslo
100 g
práškový cukor
50 g
jahodový džem

Na ozdobenie:

1 balíček
Poleva svetlá Dr.Oetker
50 g
strúhaný kokos
trochu
zelená Farba gélová potravinárska Dr.Oetker

postup

1.
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s pudingovými práškami a cukrom. Pridáme vajcia, maslo alebo margarín a gélovú farbu a ručne vypracujeme dohladka.
 
2.
Cesto vtlačíme do vymastených formičiek a poukladáme na plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 170 °C, Teplovzdušná rúra: 150 °C, Plynová rúra: stupeň 3, Doba pečenia: asi 15 minút (1 plech).
3.
Pečivo necháme mierne vychladnúť a potom ho vyberieme z formičiek.
4.
Na prípravu náplne uvaríme z pudingového prášku hustý puding, ale len s 250 ml mlieka a bez cukru. Za občasného miešania necháme vychladnúť.
5.
Maslo s cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka a po častiach do neho zašľaháme puding. Nakoniec krátko zašľaháme džem a arómu. Vždy dve polovice zlepíme náplňou, odložíme aspoň na 1 hodinu do chladničky a necháme stuhnúť.
6.
Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a nalejeme do misky. Kokos zafarbíme gélovou farbou. Končeky jahôd namáčame do polevy a ihneď obalíme kokosom. Necháme stuhnúť.
Zimné jahody
Zimné jahody
Zdroj: Dr.oetker
7.
TIP: Miesto jahodového pudingu môžeme použiť Puding Originál s malinovou arómou Dr.Oetker.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
1.12.2018 21:01 | |
+2 -0
fuj skarede hovna aj to tak chuty som zahanbni ti orech
Podobné články
TOP
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Slovensko je nádherná a rozmanitá krajina. Tak, ako sa od Západu na Východ, od Severu na Juh líši jej reliéf,...
Vianočné bobáľky s makom
Presný a overený recept na bobaľky: Tradičný dezert, ktorý nesmie chýbať na našom vianočnom stole
Bobaľky, bobáľky, pupáky alebo opekance. Po dobrom vianočnom jedle si ešte nechávame miesto na jednu tradičnú...
To najlepšie cestíčko na rybu
Geniálne cestíčko, ktoré robím už roky! Netrhá sa a krásne drží tvar, hodí sa na všetky ryby
Kde inde by sme hľadali ten najlepší spôsob ako obaliť kapra, filet z tresky či lososa ako v krajine, kde...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!, ilustračná fotografia
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!
Tento obľúbený výrobok môže byť nebezpečný! Známy reťazec informoval o stiahnutí jedného zo svojich...