Pridať recept

Anjelské rezy

24
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Na cesto:

2 ks
vaječný bielok
2 ks
vaječný žĺtok
120 g
cukor
1 balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
150 ml
smotana na šľahanie
200 g
polohrubá múka
1/2 balíček
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker

Na vanilkovú náplň:

2 balíčky
Zlatý klas Dr.Oetker
750 ml
mlieko
250 g
zmäknuté maslo
150 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor Dr Oetker
4 PL
rum

Na kokosovú náplň:

500 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
Crème Olé s kokosovou príchuťou Dr.Oetker
1 balíček
Smeta-fix Dr.Oetker
50 g
strúhaný kokos

Na ozdobenie:

20 g
strúhaný kokos
trochu
Perličky strieborné Dr.Oetker

postup

1.

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V druhej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme smotanu a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vyšľaháme dohladka. Nakoniec zľahka vmiešame sneh. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a rovnomerne rozotrieme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 170 °C, Teplovzdušná rúra: 150 °C, Plynová rúra: stupeň 3, Doba pečenia: asi 25 minút.

 
2.

Korpus necháme vychladnúť.

3.

Na prípravu vanilkovej náplne uvaríme Zlaté klasy podľa návodu na obale, ale len so 750 ml mlieka. Odstavíme zo sporáka a za občasného miešania necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka a postupne pridávame vychladnutý Zlatý klas. Nakoniec krátko zašľaháme rum. Náplň nanesieme na korpus a rovnomerne rozotrieme. Odložíme asi na 1 hodinu do chladničky a necháme stuhnúť.

4.

Na prípravu kokosovej náplne nalejeme smotanu do vyššej nádoby. Pridáme Crème Olé, Smeta-fix a na strednom stupni šľaháme asi 1 minútu. Náplň nesmie byť príliš tuhá. Nakoniec vmiešame kokos a rozotrieme na vanilkovú náplň.

5.

Nakrájame na rezy, posypeme kokosom a ozdobíme perličkami.

Anjelské rezy
Anjelské rezy
Zdroj: Dr.oetker
6.

TIP: Medzi náplne je možné vložiť nakrájaný ananás.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Snehové pusinky a laskonky
3. adventná nedeľa patrí krehkým a nadýchaným snehovým pochúťkam: Pusinky, kokosky, laskonky, trubičky aj kolieska (viac ako 15 receptov)
Tretia adventná nedeľa sa bude niesť v znamení bielkových dobrôt a lepenia už hotového vianočného pečenia.
TOP
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Slovensko je nádherná a rozmanitá krajina. Tak, ako sa od Západu na Východ, od Severu na Juh líši jej reliéf,...
Vianočné bobáľky s makom
Presný a overený recept na bobaľky: Tradičný dezert, ktorý nesmie chýbať na našom vianočnom stole
Bobaľky, bobáľky, pupáky alebo opekance. Po dobrom vianočnom jedle si ešte nechávame miesto na jednu tradičnú...
To najlepšie cestíčko na rybu
Geniálne cestíčko, ktoré robím už roky! Netrhá sa a krásne drží tvar, hodí sa na všetky ryby
Kde inde by sme hľadali ten najlepší spôsob ako obaliť kapra, filet z tresky či lososa ako v krajine, kde...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...