FOTORECEPT: Lodičkový kysnutý koláč s tvarohom a jablkami
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/2
kocka
čerstvé droždie
1
ČL
soľ
3
PL
cukor
4
dl
mlieko
800
g
hladká múka
1
ks
vanilkový cukor
2
ks
vajcia
50
g
roztopené maslo
ks
žltko na potretie
ks
plnka
250
g
jemný tvaroh
ks
podľa chutí cukor
ks
nastrúhané jablká
1
ks
škoricový cukor
postup
Kombinácia tvarohu a jablk je vám iste známa a k tomu jemné kysnuté cesto.
1.
V mlieku necháme napúčať droždie,aby troška podkyslo .Vajcia vyšľahať so soľou,pridať k mlieku + ostatné suroviny a vypracovať cesto.Potom ho vyložiť na dosku,dobré prehniesť,aby bolo hladké.Vložiť späť do misky a nechať kysnúť,kým znásibi svoj objem.
2.
Potom vyložiť na jemne pomúčenu dosku,rozvaľkať pokrájať na štvorce.
3.
na každý štvorec dáme za 1 Pl tvarohu a na to jablká.Tvaroh a struhané jablká si osladíme podľa chutí.
4.
Z každého štvorca vytvarujeme lodičku
5.
a uložíme na vymastený plech.Lodičky môžme ukladať do kruhu,alebo jednu k druhej
6.
až založíme celý plech.nakoniec potrieme rozšľahaným žltkom a upečieme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.