Pridať recept

VIDEORECEPT: Japonská ramen polievka

ingrediencie

1 liter
hovädzí vývar
2 strúčiky
cesnaku
6
čerstvý zázvor
2 PL
sójová omáčka
1 PL
worčestrová omáčka
1 ČL
čínske korenie 5 chutí
1 balíček
ryžové rezance
1 ks
mrkva
1 hrsť
morské riasy
200 g
biele hríby shimeji
1/4 ks
pór
2 ks
vajíčko
ks
drvená sušená paprička čili

postup vo videu vyššie

Pravá chuť Japonska. Keď raz vyskúšate ramen polievku, budete ju chcieť jedávať pravidelne už navždy.

1.
Najskôr si pripravíme ingrediencie do polievky.
 
2.
Ryžové rezance uvaríme podľa návodu na obale.
3.
Surovú mrkvu a pór si nakrájame na jemnú prúžky.
4.
Hríby shimeji predvaríme vo vode po dobu 10 minút.
5.
Morské riasy pripravíme podľa návodu na obale.
6.
Vajíčko si uvaríme na mäkko. Vynikajúco sa hodia aj vajíčka vopred marinované v sójovej omáčke (viď recept ramen vajíčka).
7.
Príprava ramen vývaru - Do hrnca vlejeme hovädzí vývar, pridáme na jemno nasekaný cesnak, plátky zázvoru, sójovú omáčku, worčestrovú omáčku a čínske korenie piatich chutí. Takto pripravený vývar varíme po dobu 10 minút.
8.
Z vývaru povyberáme cez sitko zázvor a možno i cesnak (ak zostane na dne nevadí, chutí v polievke výborne).
9.
Servírujeme v hlbokej miske - naaranžujeme si ryžové rezance, mrkvu, pór, hríby shimeji, morské riasy a prepolené vajíčko na mäkko. Zalejeme vývarom. Kto má rád pridá mletú sušenú čili papričku.
10.
Japonská ramen polievka je veľmi sýta a plná všetkých potrebných živín. Často sa servíruje v hlbokých miskách, a preto ju podávame ako náhradu hlavného jedla.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať