VIDEORECEPT: Pikantný mexický flank burger
2
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
hovädzí flank steak
1
ks
bezlepkové pečivo - burger
1
ks
zelená paprika
1
ks
červená paprika
ks
horčica
ks
tabasco
100
g
čedar syr
ks
mix šalátov
ks
štipľavá paprička jalapeño
1
ks
rajčina
ks
olivový olej
Mexická zmes korenín
2
PL
sušená cibuľa
1
ČL
sušené čili
3
ČL
mleté čierne korenie
1
ČL
červená paprika
postup vo videu vyššie
Ako pripraviť najlepší burger v mexickom štýle? Takto!
1.
Umyjeme a osušíme hovädzí flank steak.
2.
Pripravíme si mexickú zmes korenín - zmiešame všetky ingrediencie spomínané vyššie dokopy.
3.
Flank steak potrieme olivovým olejom a zmesou korenín. Necháme odpočívať 5 minút.
4.
Predhrejeme si grilovaciu panvicu.
5.
Flank grilujeme z každej strany po dobu 4 minút.
6.
Po ugrilovaní flanku ugrilujeme nakrájanú papriku spolu s bezlepkovým pečivom.
7.
Servírujeme - základ bezlepkového pečiva potrieme horčicou, tabascom. Navrstvíme mix šalátov, na kolieska nakrájanú rajčinu, nakladané jalapenos papričky.
8.
Pridáme strúhaný čedar syr, ktorý si oflambujeme flambovaciou pištoľou.
9.
Pridáme ugrilovaný flank a opäť vrstvíme čedar syrom, ktorý si opätovne oflambujeme.
10.
Celý burger si uzavrieme druhou polovicou bezlepkového pečiva.
11.
Podávame.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
rastislav2311
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.