Pridať recept

VIDEORECEPT: Mexické grande nachos s pikantnou rajčinovou salsou

8
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

ks
olivový olej
1 ks
červená cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
500 g
mleté hovädzie mäso
2 ČL
mletá červená paprika
1 konzerva
biela fazuľa
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie
ks
voda na podlievanie
1 balíček
kukuričné tortilla chips
400 g
čedar

Rajčinová salsa

2 ks
čerstvá rajčina
1 strúčik
cesnaku
1/2 ks
červená cibuľa
ks
čerstvý koriander
1 ks
čerstvá jalapeno paprička
ks
hnedý cukor
2 ČL
olivový olej
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie
ks
tabasco
1/2 ks
šťava z čerstvej limetky

Dekorácia

ks
čerstvý koriander
ks
kyslá smotana
ks
čerstvá i nakladaná paprička jalapeno
1 ks
avokádo

postup vo videu vyššie

Hocikedy si idete pripraviť snack alebo hosťovať návštevu, či u ako starter každe vydarenej párty, vždy sa zavďačíte prípravou pravých mexických grande nachos.

1.
Cibuľku a cesnak si nakrájame na jemno.
 
2.
Na panvici si ohrejeme olivový olej a pridáme červenú cibuľku spolu s cesnakom, ktorú jemne restjeme cca 5 minút, alebo kým nie je mäkká.
3.
Pridáme mleté mäso, miešame kým sa zatiahne a následne pridáme červenú papriku. Premiešame.
4.
Pridáme konzervu bielej fazuľky (vrátane paradajkového nálevu). Podľa chuti dosolíme a dokoreníme.
5.
Dusíme 40 minút, ak treba podlievame trochou čistej vody.
6.
Príprava rajčinovej salsy - všetky ingrediencie nakrájame na jemno a spolu zmiešame. Necháme odstáť cca 10 minút.
7.
Keď máme mäsovú zmes uvarenú pripravíme si plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom na pečenie.
8.
Vrstvíme, pokým sa nám všetko neminie - tortilla čips, čedar syr a mäsová zmes.
9.
Pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov, cca 20 minút, alebo kým sa nám syr neroztečie.
10.
Hotové mexické grande nachos dozdobíme podľa chuti - my sme použili - kyslú smotanu, hrsť čerstvého koriandru, avokádo nakrájané na drobno, čerstvé ako i nakladané jalapeno papričky, pokvapkali čerstvou šťavou z limetky a samozrejme použili sme pikantnú rajčinovú salsu. Servírujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Mrazené mleté mäso. Poradíme vám, ako ho najlepšie rozmraziť
Aké chyby robíme pri rozmrazovaní mletého mäsa? Takto bude vždy chutné a rýchlo rozmrazené
Jedlá z mletého mäsa patria k našim obľúbeným. Stačí spomenúť fašírky, čevabčiči alebo sekanú, ktoré...
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Chunks of cheddar cheese on plate
Čedar syr
Cheddar je malá obec v juhovýchodnom Anglicku. Práve odtiaľ pôvodne pochádza jeden z najobľúbenejší syrov...
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...