Pridať recept

FOTORECEPT: Plnené kelové listy

ingrediencie

7 ks
kelový list
250 g
mleté mäso bravčové
100 g
uvarená guľatozrnná ryža
20 g
slanina údená
1 ks
cibuľa

postup

Na obed sme mali plnené kelové listy. Minule, keď som varila kelovú polievku sa mi tak zapáčili vrchné listy, že ma napadlo ich naplniť mletým mäskom s ryžou a urobiť tak netradičný (pre nás) obed.

1.
Suroviny na prípravu jedla.
Fotorecept: Plnené kelové listy
Fotorecept: Plnené kelové listy
Zdroj: dorisa
 
2.
Umyté kelové listy som dala do vriacej vody na chvíľu, aby zmäkli.
Fotorecept: Plnené kelové listy
Fotorecept: Plnené kelové listy
Zdroj: dorisa
3.
Na troche oleja osmahneme nadrobno nakrájanú slaninku a cibuľu. Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, pridáme roztlačený cesnak a dusíme do mäkka. Ostali mi z minulého dňa dve lyžice šťavy z mäsa, s paradajkami, pridala som to do dusenia. Ostalo mi aj trocha ryže, tak som ju použila do závitkov, zamiešame. Udusené mäso necháme vychladnúť, primiešame uvarenú ryžu, vajce a petržlenovú vňať. Plnka je pripravená.
Fotorecept: Plnené kelové listy
Fotorecept: Plnené kelové listy
Zdroj: dorisa
4.
Listy kelu osušíme, sú pripravené na plnenie.
Fotorecept: Plnené kelové listy
Fotorecept: Plnené kelové listy
Zdroj: dorisa
5.
Zvinieme do závitku a zabezpečíme povrázkom, aby sa nerozpadli, pri ďalšom upravovaní.
Fotorecept: Plnené kelové listy
Fotorecept: Plnené kelové listy
Zdroj: dorisa
6.
Závitky kladieme tesne k sebe...podlejeme vodou a olivovým olejom a dáme do rúry zapiecť.
Fotorecept: Plnené kelové listy
Fotorecept: Plnené kelové listy
Zdroj: dorisa
7.
Po upečení kelové listy nezmäkli dostatočne, tak som závitky ešte chvíľu podusila v zeleninovom vývare. Po 5 minútach boli udusené.
Fotorecept: Plnené kelové listy
Fotorecept: Plnené kelové listy
Zdroj: dorisa
8.
Ku kelovým závitkom som podávala zemiakovú kašu. Dobrú chuť.
Fotorecept: Plnené kelové listy
Fotorecept: Plnené kelové listy
Zdroj: dorisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Takto sa z ružičkového kelu stane absolútna pochúťka
Máte doma túto zeleninu? Pridajte slaninu a máte luxusnú večeru pre celú rodinu za PÁR EUR, všetci pýtajú dupľu!
Opäť je tu sezóna ružičkového kelu. Ak ste nad ním doteraz ohŕňali nos, čítajte ďalej. Máme pre vás...