VIDEORECEPT: Tradičná slovenská Fazuľovica
190
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
údené bravčové rebro
3
litre
voda
1
ks
červená cibuľa
3
ks
cesnaku
2
ks
bobkový list
1
ks
zelená paprika
ks
maslo
1
ČL
kmín
1
ČL
červená paprika
6
ks
čierne korenie
150
g
baby mrkvička
200
g
zemiaky
1
konzerva
červená fazuľa
ks
soľ
ks
čierne korenie
ks
majorán
2
ČL
paradajkový pretlak
postup vo videu vyššie
Zdravá fazuľovica. Bezlepková.
1.
Údené rebro s kosťou umyjeme, osušíme, podľa potreby rozkrojíme. Zalejeme studenou vodou.
2.
Pridáme cibuľu, 2 ks cesnaku, zelenú papriku, 2 ks bobkový list, celé čierne korenie, kmín, červenú papriku a maslo.
3.
Privedieme k varu. Pozbierame penu.
4.
Varíme 2 hodiny, alebo kým mäso neopadáva z kostí.
5.
Všetky ingrediencie vyberieme z polievky. Mäso nakrájame na drobno.
6.
Do vývaru pridáme nakrájané mäso, baby mrkvičku a zemiaky.
7.
Vo vode si rozrobíme 2 lyžice paradajkového pretlaku a pridáme k polievke.
8.
Varíme 15 minút.
9.
Pridáme konzervu červenej fazuľky a varíme ďalších 5 minút.
10.
Podľa chuti môžeme pridať soľ a čierne korenie.
11.
Na záver pridáme v rukach rozmletý majorán. Podávame horúce.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
rastislav2311
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.