Pridať recept

Losos v lístkovom ceste

4
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
filet z lososa
2 ks
lístkové cesto
1 ks
vajce
1 štipka
soľ
1 štipka
korenie

Na servírovanie:

1 podľa chuti
opečené zemiaky
1 PL
Hellmann's tatárska omáčka Delikátna

postup

Chutná variácia s lososom.

1.
Rúru rozohrejte na 200°C. Špenát umyte a na panvici rozpustite maslo. Šalotku s cesnakom očistite od šupky, nakrájajte na drobno a nechajte na masle speniť. Pór nakrájajte na kolieska, pridajte s umytým šalátom na panvicu a nechajte ho trochu zvädnúť. Osoľte, okoreňte a ľahko pokvapkajte citrónom. Zmiešajte so šalotkou a cesnakom a dajte bokom vychladnúť.
 
2.
Pripravte si plech a obložte ho papierom na pečenie, na ktorý rozložte rozvaľkané lístkové cesto. Vychladnutý špenát zbavte prebytočnej vody. Potom ho rovnomerne rozložte do stredu lístkového cesta.
3.
Filet z lososa nožom zarovnajte tak, aby ste z neho dostali rovnomerný kus. Dobre ho nasoľte, okoreňte a položte na špenát.
4.
Vajce rozšľahajte v hrnci a pomocou maslovačky natrite okraje cesta. Druhé lístkové cesto rozbaľte a položte na lososa. Okraje dobre zarovnajte a pritlačením vidličky spojte. Prebytočné cesto odkrojte nožom a zbytok pomažte zvyškom z vajca. Na vrchnej časti cesto šikmo narežte nožom. Lososa v lístkovom ceste vložte do rúry a pečte 30 minút dozlata. Podávajte s opečenými zemiakmi a Hellmann’s Tatárskou omáčkou Delikátnou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať