Pridať recept

Vianočná čokoládová torta

8
porcií
150
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

375 g
práškový cukor
375 g
polohrubá múka
7 ks
vajce
1 ks
prášok do pečiva
1,5 dl
voda

postup

Som milovníčka toriet. A táto je úžasná, páči sa celej rodine aj známym. :-)

1.
Cesto: Práškový cukor, žĺtka a vodu šľaháme v mixéri 10 minút. Vylejeme do misy, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, vyšľahané bielka a zmiešame. Vylejeme do 2 rovnakých tortových foriem a upečieme pri 185°C. Pečieme zhruba 45 minút.
 
2.
Plnka: 10 vajec, 350 g kryštalového cukru, 100 g horkej čokolády, 2 PL kakaa, 750 g masla. Postup: Cukor, vajcia, čolokádu a kakao zmiešame, nad parou miešame 20 minút. Vychladnuté zmiešame s maslom, naplníme tortu.
3.
Poťahovka na tortu: 150 g práš. cukru, 150 g sušeného mlieka, 2 PL oleja, 2 PL medu, 4 PL vody. Zmiešame, vypracujeme hmotu a zdobíme podľa vlastnej fantázie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať