Fotorecept: Ovocný koláč so snehovou čapičkou
30
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
zltky
150
g
tuk na pečenie
100
g
cukor práškový
250
ml
mlieko
1
ks
prášok do pečiva
300
g
múka polohrubá
NA VRCH
1
pohár
zavárané broskyne
1
pohár
zavárané čerešne
5
ks
bielok
250
g
cukor práškový
2
hrste
vlašské orechy nasekané
postup
Keď máte veľa kompótov a neviete, čo s nimi, upečte si takýto výborný koláč.
1.
Tuk vymiešame s cukrom a žĺtkami. Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a mlieko. Zmiešame, podľa potreby pridáme ešte mlieko, aby dalo cesto dalo dobre natrieť na plech.
2.
Zavárané ovocie necháme odkvapkať, čerešne odkôstkujeme. Cesto rozložíme rovnomerne na plech opatrený fóliou na pečenie.
3.
Potom na cesto kladieme ovocie. Dám piecť do vyhriatej rúry na 180 st. asi 20 minút.
4.
Po upečení koláča si z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý nanesieme na koláč. Posypeme ho rozdrvenými orechmi.
5.
Celý koláč potom prudko zapečieme pri teplote 180 st. ďalších cca 10 minút.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.