Pridať recept

Fotorecept: Broskyňové rezy s kokosovou čiapočkou

Fotorecept: Broskyňové rezy s kokosovou čiapočkou
Zdroj: dorisa
20
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
polohrubá múka
100 g
cukor
1 ks
vanilkový cukor
4 ks
žĺtok
125 g
tuk na pečenie
250 ml
mlieko vlažné
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
2 PL
Klasik Tuzemský Um
4 ks
bielok
150 g
cukor práškový
100 g
kokos strúhaný
1 ks
kompót broskyňový
ks
toping čokoládový

postup

Receptík na koláč, kde využijete domáce kompóty. Je skvelý. Kombinácia piškóty, ovocia a snehu s kokosom.

1.
Maslo a žĺtky vymiešame ručným šľahačom.
Fotorecept:  Broskyňové rezy  s kokosovou čiapočkou
Fotorecept: Broskyňové rezy s kokosovou čiapočkou
Zdroj: dorisa
 
2.
Pridáme múku s práškom do pečiva, vlažné mlieko , um. Vymiešame cesto.
Fotorecept:  Broskyňové rezy  s kokosovou čiapočkou
Fotorecept: Broskyňové rezy s kokosovou čiapočkou
Zdroj: dorisa
3.
Cesto vylejeme na vymastený a posypaný plech, zarovnáme. Na vrch cesta poukladáme broskyne z kompótu.
Fotorecept:  Broskyňové rezy  s kokosovou čiapočkou
Fotorecept: Broskyňové rezy s kokosovou čiapočkou
Zdroj: dorisa
4.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pomaly zašľahávame práškový cukor. Do snehu vmiešame kokos (ručne). Sneh s kokosom rozotrieme na cesto s broskyňami. Zarovnáme. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme cca 30-35 minút. Treba dávať pozor, aby sneh nezhorel.
Fotorecept:  Broskyňové rezy  s kokosovou čiapočkou
Fotorecept: Broskyňové rezy s kokosovou čiapočkou
Zdroj: dorisa
5.
Po upečení koláčik vyberieme z rúry, necháme trocha vychladnúť a môžeme ho ozdobiť. Ja som koláč ozdobila čokoládovým topingom. Koláč úhľadne nakrájame a môžeme papkať. Dobrú chuť.
Fotorecept:  Broskyňové rezy  s kokosovou čiapočkou
Fotorecept: Broskyňové rezy s kokosovou čiapočkou
Zdroj: dorisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať