Pridať recept

Hrášková polievka s haluškami

4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

350 g
hrach
1 ks
vajce
4 PL
krupica
2 PL
olej/maslo
1 ČL
mletá sladká paprika
3 ČL
soľ
1 PL
hladká múka
ks
voda

postup

Na oleji alebo masle chvíľku popražíme múku a mletú papriku. Potom dolejeme vodou, pridáme hrášok a podľa chuti osolíme. Keď je hrášok polomäkký, pripravíme si cestíčko na krupicové halušky - zmiešame vajce s krupicou, aby sme dostali polotuhé cesto. Halušky kladieme lyžičkou do polievky, kde sa uvaria. Dobrú chuť.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Zelený hrášok obsahuje množstvo minerálov a vitamínov, ktoré prospejú nášmu telu vo viacerých smeroch.
Hrášok v kuchyni a jeho početné výhody: Jedzte ho takto a kalórií sa báť nemusíte!
Jednou z prvých úrod v našich končinách je hrášok. Táto rastlinka s dlhou tradíciou je u nás...