Vrstvený zelerový šalát
15
porcií
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
0,7
dl
zaváraný strúhaný zeler
1
konzerva
kukurica
1
konzerva
ananás
2
ks
jablko
200
g
šunková saláma
1
ks
pór
1
ks
tatárska omáčka alebo majonéza
200
g
nastrúhaný tvrdý syr
postup
Skvelý svieži šalát, jednoduchý na prípravu a skvelý aj na letné radovánky pri grilovaní.
1.
Ananás, jablko, salámu si nakrájame na menšie kúsky (podľa chuti), pór nakrájame na polmesiačiky a nastrúhame si syr.
2.
Suroviny vrstvíme do misy podľa poradia - zeler, kukurica, ananás, jablko, šunková saláma, pór, tatárka alebo majonéza (nám majonéza chutí viac) a nakoniec zasypeme strúhaným syrom.
3.
Takto navrstvené suroviny dáme na 2-3 hodinky do chladničky - POZOR! NEMIEŠAME! Až po uplynutí tohto času všetky suroviny dobre premiešame a spojíme všetky chute.
4.
V prípade potreby si šalát môžete dochutiť soľou alebo aj korením.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.