Pridať recept

Voňavá káva s Kahluou

ingrediencie

300 ml
kávy Jacobs Krönung
2 ČL
karamelového kondenzovaného mlieka (salko)
40 ml
Whisky
40 ml
kávového likéru Kahlua
1 PL
šľahačka na ozdobenie
1 PL
črepy zo slaného karamelu na ozdobu

postup

Káva ako stvorená na jesenné dni doplnená lahodným likérom Kahula a kvapkou whisky.

1.
Do pohárov s hrubým sklom nalejte kávu, whisky a likér. Oslaďte karamelovým salkom a ozdobte kopčekom šľahačky s karamelovými čriepkami.
 
2.
Ako na črepy? 200 g cukru vsypte do veľkej panvice a na nízkom plameni zahrievajte. Akonáhle karamel dosiahne tmavozlatú farbu, nalejte ho na papier na pečenie potretý tukom, posypte vločkovou soľou a nechajte vychladnúť a stuhnúť. Po vychladnutí polámte na črepy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať