Pridať recept

FOTORECEPT: Hovädzia roláda plnená špenátovým pestom

Hovädzia roláda plnená špenátovým pestom
Zdroj: evauhlik
6
porcií
130
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1000 g
hovädzie stehno
4 ks
cibuľa
4 ks
mrkva
1 ks
petržlen
2 strúčiky
cesnaku
ks
čerstvé šampiňóny
ks
údená slanina
ks
čerstvý tymián
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie

Pesto:

ks
čerstvý špenát
ks
petržlenová vňať
ks
malá cibuľa
ks
cesnaku
ks
čerstvé šampiňóny
ks
vlašské orechy
ks
panenský olivový olej
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie

postup

Takto upravené mäso získa nielen na objeme ale aj na chuti a šťavnatosti.

1.

Na prípravu pesta potrebujeme predovšetkým čerstvé suroviny a kvalitný olej, nemusí byť jednoznačne olivový.

Hovädzia roláda plnená špenátovým pestom
Hovädzia roláda plnená špenátovým pestom
Zdroj: evauhlik
 
2.

Cibuľu, cesnak a šampiňóny očistíme a nahrubo nakrájame, spolu so špenátovým listom a petželkou dáme do kutrovača, postupne prilievame olej a mixujeme, orechy dáme na záver aby neboli celkom rozbité, solíme a koreníme až celkom na záver, oleja dáme len toľko aby pesto bolo dostatočne husté.

Hovädzia roláda plnená špenátovým pestom
Hovädzia roláda plnená špenátovým pestom
Zdroj: evauhlik
3.

Mäso rozkrojíme a cez fóliu naklepeme na väčší plát, potrieme pestom.

Hovädzia roláda plnená špenátovým pestom
Hovädzia roláda plnená špenátovým pestom
Zdroj: evauhlik
4.

Zrolujeme a previažeme motúzom aby držala tvar.

Hovädzia roláda plnená špenátovým pestom
Hovädzia roláda plnená špenátovým pestom
Zdroj: evauhlik
5.

Roládu prudko opečieme zo všetkých strán, osolíme, okoreníme a uložíme do pekáčika, pridáme zopár vetvičiek tymiánu.

Hovädzia roláda plnená špenátovým pestom
Hovädzia roláda plnená špenátovým pestom
Zdroj: evauhlik
6.

Vo výpeku opražíme mrkvu, petržlen, cibuľu, cesnak, šampiňóny a slaninu, osolíme, okoreníme.

Hovädzia roláda plnená špenátovým pestom
Hovädzia roláda plnená špenátovým pestom
Zdroj: evauhlik
7.

Zeleninu pridáme k roláde, podlejeme šálkou vody zakryjeme alobalom a pečieme na 200-220°C asi 1,5 hodiny záleží od veľkosti rolády a kvality mäsa. Počas pečenia roládu občas polievame a ak treba dolejeme vodu alebo vývar.

Hovädzia roláda plnená špenátovým pestom
Hovädzia roláda plnená špenátovým pestom
Zdroj: evauhlik
8.

Hotovú roládu nakrájame.

Hovädzia roláda plnená špenátovým pestom
Hovädzia roláda plnená špenátovým pestom
Zdroj: evauhlik
9.

Podávame s upečenou zeleninou a zemiakovou kašou.

Hovädzia roláda plnená špenátovým pestom
Hovädzia roláda plnená špenátovým pestom
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať