Fotorecept: Bábovka z tekvice Hokkaido
12
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
ks
tekvica hokkaido
400
g
polohrubá múka
200
g
cukor kryštálový
200
ml
olej rastliný
200
ml
mlieko
2
ks
vajcia
1
balíček
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
2
PL
kakaový prášok
postup
Spracovávam hokkaido zo záhradky, bábovka je chutná.
3.
Do misy k tekvici pridáme muku, cukor, vacia, kypriaci prášok do pečiva...
4.
....olej a nakoniec som pridala aj mlieko, nakoľko bolo cesto hustejšie. Všetko dokonale premiešame.
5.
3/4 cesta vylejeme do vymazanej a krupicou vysypanej bábovkovej formy a do ostatnej pridáme kakao. Takto pripravene cesto vylejeme tiež do formy.
6.
Pečieme cca 40-45 minút. Po vychladnutí bábovku preklopíme na tanier. Pocukrujeme.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.