Fotorecept: Grófkin koláč s ríbezľami
30
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
450
g
múka hladká
250
g
Hera
150
g
cukor práškový
4
ks
žĺtok
1
ks
prášok do pečiva
Plnka:
500
g
ríbezle
4
ks
vaječný bielok
150
g
kryštálový cukor
1
PL
citrónová šťava
postup
Krehký ríbezľový koláčik.
1.
Najprv si z pripravených ingrediencií vypracujeme cesto. Vymiešame Heru, cukor a žĺtka a postupne pridávame hladkú múku. Ku koncu pridáme k múke aj prášok do pečiva.
2.
Vypracujeme cesto v miesiči a potom ho dokončíme na doske. Odoberieme si zhruba štvrtinu na strúhanie a uložíme do mrazničky, aby cesto stvrdlo.
3.
Ostatné cesto vyvaľkáme a uložíme na vymastený a posypaný plech, poprepichujeme vidličkou a naň rozprestrieme ríbezle, ktoré posypeme kryštálovým cukrom (ak máme málo ríbezlí, môžme časť nahradiť ríbezľovým džemom).
4.
Z bielkov vyšľaháme v elektrickom šľahači sneh, postupne pridávame práškový cukor a citronovú šťavu, potom navrstvíme vzniknutý sneh na pripravený korpus s ovocím. Nakoniec vychladené cesto strúhame na sneh, ako mrveničku. Takto pripravený koláč dáme do rúry upiecť. Najprv pečieme na 180 stupňov, potom znížime na 160. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.