FOTORECEPT: Baklažánové guľky v paradajkovej omáčke
ingrediencie
Omáčka:
postup
Aj keď to tak na prvý pohľad nevyzerá, toto je bezmäsité jedlo.
Baklažán popicháme vidličkou a dáme ho piecť na 180°C asi na 50 minút, záleží od veľkosti. Upečený, mierne vychladnutý baklažán prerežeme a dužinu lyžicou vydlabeme, dužinu dáme do misky a vidličkou popučíme.
Pridáme scedenú fazuľu, vajíčko, ovsené vločky, nastrúhaný syr, nasekanú bazalku, dobre zamiešame a pridáme toľko strúhanky, alebo pomletých ovsených vločiek aby vznikla masa, z ktorej sa dajú tvarovať guľky. Dochutíme soľou a korením, zmes odložíme asi na hodinu, pretože ovsené vločky potrebujú zmäknúť.
Na plech si dáme papier na pečenie, polejeme ho olejom a rukami rozotrieme, naolejovanými rukami formujeme guľky a ukladáme na plech.
Pečieme na 180°C asi 25 minút a potom ešte pri 240°C zapekáme asi 5 minút.
Omáčka: všetky suroviny dáme do kastrólka a krátko povaríme, ochutnáme a ak treba dochutíme
baklažánové guľky podávame s omáčkou a cestovinami
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.