Pridať recept

FOTORECEPT: Baklažánové guľky v paradajkovej omáčke

Baklažánové guľky v paradajkovej omáčke
Zdroj: evauhlik
4
porcie
115
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
baklažán
1 ks
biela fazuľa
1 ks
vajce
3/4 šálka
ovsené vločky
1/4 šálka
strúhanka
1/2 šálka
strúhaný syr
1/2 šálka
bazalka
4 strúčiky
cesnaku
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie

Omáčka:

1 konzerva
drvené paradajky
4 strúčiky
cesnaku
1 hrsť
čerstvá bazalka
1 PL
olivový olej
1 ČL
cukor
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie

postup

Aj keď to tak na prvý pohľad nevyzerá, toto je bezmäsité jedlo.

1.

Baklažán popicháme vidličkou a dáme ho piecť na 180°C asi na 50 minút, záleží od veľkosti. Upečený, mierne vychladnutý baklažán prerežeme a dužinu lyžicou vydlabeme, dužinu dáme do misky a vidličkou popučíme.

Baklažánové guľky v paradajkovej omáčke
Baklažánové guľky v paradajkovej omáčke
Zdroj: evauhlik
 
2.

Pridáme scedenú fazuľu, vajíčko, ovsené vločky, nastrúhaný syr, nasekanú bazalku, dobre zamiešame a pridáme toľko strúhanky, alebo pomletých ovsených vločiek aby vznikla masa, z ktorej sa dajú tvarovať guľky. Dochutíme soľou a korením, zmes odložíme asi na hodinu, pretože ovsené vločky potrebujú zmäknúť.

Baklažánové guľky v paradajkovej omáčke
Baklažánové guľky v paradajkovej omáčke
Zdroj: evauhlik
3.

Na plech si dáme papier na pečenie, polejeme ho olejom a rukami rozotrieme, naolejovanými rukami formujeme guľky a ukladáme na plech.

Baklažánové guľky v paradajkovej omáčke
Baklažánové guľky v paradajkovej omáčke
Zdroj: evauhlik
4.

Pečieme na 180°C asi 25 minút a potom ešte pri 240°C zapekáme asi 5 minút.

Baklažánové guľky v paradajkovej omáčke
Baklažánové guľky v paradajkovej omáčke
Zdroj: evauhlik
5.

Omáčka: všetky suroviny dáme do kastrólka a krátko povaríme, ochutnáme a ak treba dochutíme

Baklažánové guľky v paradajkovej omáčke
Baklažánové guľky v paradajkovej omáčke
Zdroj: evauhlik
6.

baklažánové guľky podávame s omáčkou a cestovinami

Baklažánové guľky v paradajkovej omáčke
Baklažánové guľky v paradajkovej omáčke
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Baklažán
Viete, prečo musíte dať baklažán do mlieka? Treba ho soliť? Toto tajomstvo by ste mali poznať!
Kúpili ste baklažán? Je potrebné ho soliť alebo nie? Pozrite sa, ktorá surovina mu neprospieva a prečo ho...
Baklažán
Nevynechávajte baklažán! Má minimum kalórií a znižuje riziko srdcových chorôb
Malá, krásne fialová zelenina je plná zdraviu prospešných látok, chutí fantasticky a hodí sa aj do diéty.
Letna polievka
Tip na nedeľný obed: Plnené baklažány na orientálny spôsob
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Vždy bude pozostávať z polievky, hlavného jedla a dezertu. 
Baklažán
Baklažán
Máte radi baklažán? Dopestovať si a chutne ho pripraviť nie je žiadna veda :)