Pridať recept

Baklažánový ježko

4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
baklažán
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
paprika
2 ks
paradajka
ks
soľ
2 PL
olej
ks
majoránka

postup

1.
Baklažán rozrežeme na polovicu a rozkrájame do tvaru vejára, jednotlivé plátky by mali mať zhruba 1 cm. Osolíme a necháme odležať.
Baklažánový ježko
Baklažánový ježko
Zdroj: angelheart_2
 
2.
Nakrájame na plátky papriku, paradajku, asi 3/4 cibule a potom nadrobno zvyšok cibule a cesnak. Všetku zeleninku trochu osolíme. Recept je variabilný, môžeme použiť aj cuketu, huby, čokoľvek, čo máme radi.
3.
Po nakrájaní zeleninky sa vrátime k baklažánom. Vodu, ktorú pustia, vylejeme, baklažány umyjeme a preložíme na vymastený plech. Do jednotlivých zárezov kladieme pripravenú zeleninu. Vrch posypeme nadrobno nakrájanou cibuľou, cesnakom a majoránkou. Dáme piecť asi na 20-25 minút. Ak dáme k baklažánom na plech aj nakrájané zemiaky, máme celý obed z jedného plechu. Dobrú chuť.
Baklažánový ježko
Baklažánový ježko
Zdroj: angelheart_2
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
paces73
2.12.2016 19:29 | |
+4 -4
Je to taká malá obdoba Ratatouille.   ALe ZASA stará chyba - tmavá šupa baklažánu nám dáva najavo, ž sa v nej už vyskytujú kumaríny a kyanidy, tzn. nebezpečné jedovaté látky. Mnoho ľudí má po baklažáne gastro problémy, niekedy až kŕče a koliky spojené s prudkými hnačkami (jednoznačný dôkaz otravy).   Ak je baklažán tmavý, znamená to, že je prezretý. Akurátne zrelý baklažán je tmavozelený. Tá šupa stráviteľná je.
Podobné články
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Baklažán
Viete, prečo musíte dať baklažán do mlieka? Treba ho soliť? Toto tajomstvo by ste mali poznať!
Kúpili ste baklažán? Je potrebné ho soliť alebo nie? Pozrite sa, ktorá surovina mu neprospieva a prečo ho...
Baklažán
Nevynechávajte baklažán! Má minimum kalórií a znižuje riziko srdcových chorôb
Malá, krásne fialová zelenina je plná zdraviu prospešných látok, chutí fantasticky a hodí sa aj do diéty.
Letna polievka
Tip na nedeľný obed: Plnené baklažány na orientálny spôsob
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Vždy bude pozostávať z polievky, hlavného jedla a dezertu. 
Baklažán
Baklažán
Máte radi baklažán? Dopestovať si a chutne ho pripraviť nie je žiadna veda :)