Pridať recept

FOTORECEPT: Mäsovo-ryžový koláč

ingrediencie

500 g
mleté mäso
2 ks
cibuľa
1 hrnček
guľatozrnná ryža
1 téglik
kyslá smotana
150 ml
mlieko
3 ks
vajce
200 g
tvrdý syr
1 konzerva
kukurica
podľa chuti
cesnaku
podľa chuti
soľ, korenie,

postup

Skvelý obed, či teplá večera

1.
Dáme variť ryžu. Na cibuľke podusíme mleté mäso, osolíme, okoreníme.
Fotorecept: Mäsovo-ryžový koláč
Fotorecept: Mäsovo-ryžový koláč
Zdroj: Vendelincok
 
2.
Kým sa uvarí ryža a spraví mäsa, pripravíme si zálievku. Rozmiešame vajcia v kyslej smotane a doriedime mliekom. Osolíme, okoreníme, ja som dávala domáce pesto z medvedieho cesnaku aj do mäsa aj do zálievky.
Fotorecept: Mäsovo-ryžový koláč
Fotorecept: Mäsovo-ryžový koláč
Zdroj: Vendelincok
Fotorecept: Mäsovo-ryžový koláč
Fotorecept: Mäsovo-ryžový koláč
Zdroj: Vendelincok
3.
Na dno tortovej formy dáme mäso, na to polovicu ryže, nastrúhaný syr, prelejeme polovicou zálievky, pokračujeme kukuricou, druhou polovicou ryže, posypeme syrom a zalejeme.
Fotorecept: Mäsovo-ryžový koláč
Fotorecept: Mäsovo-ryžový koláč
Zdroj: Vendelincok
Fotorecept: Mäsovo-ryžový koláč
Fotorecept: Mäsovo-ryžový koláč
Zdroj: Vendelincok
Fotorecept: Mäsovo-ryžový koláč
Fotorecept: Mäsovo-ryžový koláč
Zdroj: Vendelincok
4.
Zapekáme na 200 stupňov, kým to celé nestuhne, cca 40 minút, priebežne kontrolujeme.
Fotorecept: Mäsovo-ryžový koláč
Fotorecept: Mäsovo-ryžový koláč
Zdroj: Vendelincok
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať