Pridať recept

Vanilkovo-čokoládová torta

ingrediencie

4 ks
vajcia
6 PL
jemný kryštálový cukor
6 PL
polohrubá múka
1/2 balíček
prášok do pečiva Dr.Oetker
2 PL
voda
2 PL
kakao
1 ks
Krémová náplň vanilková Dr. Oetker (plnka)
1 ks
Krémová náplň čokoládová Dr.Oetker
200 ml
ríbezľový lekvár (na potretie korpusu)

postup

Tortička je výborná a nenáročná na prípravu.

1.
Korpus: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, vodu, kakao. Upečieme vo forme priemer 24 cm, ktorú sme vymastili a pomúčili. Skúšame špaldlou. Teplote 180°C 25-30 minút. Údaje sú orientačné, každý sa musí riadiť svojou rúrou. Vyberieme z formy a necháme vychladnúť.
 
2.
Vychladnutý korpus zbavíme vrchnej šupky, aby sa neoddeľovala plnka od korpusu. Potrieme lekvárom a striedavo nanesieme pripravenú vychladnutú krémovú náplň, vanilkovú a čokoládovú. Odložíme do chladu a podávame. Dobrú chuť!
3.
Plnka: vanilkovú a čokoládovú krémovú náplň si pripravíme podľa návodu. Odložíme do chladu. Na každú potrebujeme 200 ml mlieka.
Vanilkovo-čokoládová torta
Vanilkovo-čokoládová torta
Zdroj: BlazenaSadovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
BlazenaSadovska
6.4.2016 13:52 | |
+1 -1
Ďakujem, teším sa, že sa Ti páči, je to pomerne jednoduché:))
dorisa
6.4.2016 08:51 | |
+1 -4
Blaženka, blahoželám k výhre, krásne dielo.