Pridať recept

Torta Raffaello

ingrediencie

6 ks
vajcia
6 PL
polohrubá múka
6 PL
cukor
1/2 ks
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker

Kokosový korpus

4 ks
bielka
1/2 šálka
cukor
100 g
strúhaný kokos
1/2 PL
solamyl
1/2 ČL
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
1 PL
citrónová šťava

Náplň

1 konzerva
Salko
125 g
maslo
1/2 šálka
kokos
2 ks
kokosové dobošky (napríklad kokosové Delissy, ja som dala piškóty)

Na vrch torty

ks
opražené mandľové plánky
250 ml
mlieko
1 balíček
Puding Original s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker
1/2 balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
ks
maslo
1 ks
vaječný žĺtok

postup

Jediný spôsob, ako sa zbaviť pokušenia, je podľahnúť mu. (Oscar Wilde) :)

1.
Upečieme si korpus: Žĺtka vymiešame do peny s cukrom, pridáme múku s kypriacim práškom a nakoniec pomaly zapracujeme vyšľahané bielka. Pečieme na 180 stupňov cca 40 minút.
 
2.
Kokosový korpus: Vyšľaháme si bielka s citrónovou šťavou do peny, postupne pridávame aj cukor. Nakoniec veľmi jemne zapracujeme ostatné veci. Dáme piecť na 160 stupňoch asi 40 minút.
3.
Náplň: Salko vyšľaháme s maslom, pridáme kokos a dobošky. Necháme chvíľku stuhnúť v chladničke.
4.
Vrchná plnka: Uvaríme hustý puding z mlieka, cukru, pudingového prášku a žĺtka. Necháme riadne vychladnúť. Potom doň zašľaháme trošku masla, aby nám vznikol vláčnejší puding.
5.
Dokončenie: Žltý korpus si prekrojíme na dve polovice. Jednu pokvapkáme s rumom zmiešaným s vodou (nemusíte, ak nechcete). Natrieme plnou, preložíme kokosový korpus, znova natrieme plnkou a nakoniec na vrch položíme druhú polovicu prekrojeného plátu (tiež pokvapkáme rumom). Celú tortu jemne potrieme druhou plnkou a posypeme mandľami. Pred podávaním riadne vychladíme.
Torta Raffaello
Torta Raffaello
Zdroj: radka.l
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať