Pridať recept

Rýchle tuniakové cestoviny na obed alebo na večeru

Rýchle tuniakové cestoviny na obed alebo na večeru
Zdroj: Suzan-snv

ingrediencie

1 balíček
cestoviny podľa vlastného výberu
1 ks
menšia cibuľa
1 strúčik
cesnaku
300 g
cherry paradajky
1/2 balíček
zelené olivy
2 konzervy
tuniak vo vlastnej šťave
trochu
soľ
podľa chuti
bazalka
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
kečup
trochu
olivový olej
podľa chuti
strúhaný tvrdý syr

postup

1.
Začneme tým, že si pokrájame cibuľu na drobno, cherry paradajky na mesiačiky a olivy na kolieska.
 
2.
Na panvicu si dáme trochu oleja a pridáme cibuľu a pretlačený cesnak. Cibuľku pražíme dozlata.
3.
Pridáme nakrájané cherry paradajky a pomaly môžeme začať variť aj cestoviny.
4.
Keď nám paradajky trošku zmäknú a pustia šťavu, tak môžeme pridať aj olivy a trošku kečupu (ak nechceme kečup nepridávame).
5.
Postupne zmes okoreníme a osolíme, necháme variť pokiaľ sa nám paradajky nerozvaria a tým vytvoria omáčku. Nakoniec pridávame tuniaka bez šťavy, premiešame a necháme ho aby splynul s omáčkou a odstavíme z ohňa.
6.
Cestoviny by už mali byť hotové a tak si ich vo väčšej miske zmiešame so zmesou a navrch pridáme strúhaný syr (na fotke nie je, pretože sa v chladničke už nenašiel :D)
7.
Prajem dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať