Pridať recept

Bezlepkové banánové muffiny s ovocím

12
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1/2 hrnček
bezlepkovej múky Schär Mix it
1/2 hrnček
cukru (najlepšie kryštálový alebo pre zdravšiu variantu trstinový prípadne hnedý)
1 ks
vajce
1/4 hrnček
rozpustené maslo
1 KL
škorice
ks
soli

postup

Tento recept je veľmi chutný a čo je hlavné nie je ani ťažký, lebo je z bezlepkovej múky. Skúšala som veľa spôsobov prípravy, ale tento recept sa mi zdal zaujímavý vďaka tým banánom, ktoré tomu receptu vdýchli akúsi exotickosť. Kto má rád tak si môže banánové muffiny ozvláštniť nejakým ovocím, ako sú napríklad čučoriedky, maliny, jahody alebo kyslejšie ovocie. Vždy je najlepšie domáce či už zavárané alebo čerstvé. No ten kto má rád klasiku môže samozrejme siahnuť aj po klasike ako je čokoláda. To už ako komu chutí. Tento koláčik je vhodný na všetky typy osláv, alebo si ho môžte vychutnať pri kávičke a raňajkách, alebo na cestách. Muffiny sú veľmi praktické a hlavne rýchle, môžem len odporučiť. :)

1.
Vajíčko si vymiešame s cukrom, pridáme mlieko, roztopené maslo a múku zmiešanú s kypriacim práškom a škoricou.
 
2.
Na záver zapracujeme roztlačené banány.
3.
Nadávkujeme cesto do košíčkov a pečieme pri teplote 180°C cca 20-25 minút.
4.
Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
28.9.2017 13:45 | |
+19 -6
Ahoj v postupe sa pise aj mlieko a prasok do peciva. V recepte to neviem najst. Tak ako to je?:-)